Author Topic: Pi3 image  (Read 2965 times)

MisterB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #105 on: September 02, 2017, 04:06:11 AM »
If the module ran without error, it already compiled retrofe for you and put it in your path. No need to compile on your own or move it into the folder. Should just be able to call 'retrofe' from the command line to launch. The corresponding config files and support media are what is exposed in that config  share.

dougan78

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #106 on: September 02, 2017, 12:44:43 PM »
I figured as much.  that is why I was surprised when retrofe was not in that path so I couldnt just do a sudo ./retrofe when I was there.  Here is my log.


dougan78

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #107 on: September 02, 2017, 01:25:21 PM »
If you could test my layout RetroSpin - Static 16x9 and see if you get videos that would be great.  I am looking to update RetroSpin - Static 16x9 to be more linux compatible and found a few images that need to be renamed to lower case or upper case in some instances.  None of my videos are currently loading.

MisterB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #108 on: September 02, 2017, 02:15:47 PM »
The log file you attached looks good.  No indications that the install failed.

Can you run which retrofe from the command line?
Output should be /usr/bin/retrofe

You can also look for that file directly and try to run it.  Let me know what you find.

MisterB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #109 on: September 02, 2017, 02:32:03 PM »
I also applied your theme to the vanilla install.  I have videos and wheels but no backgrounds?
« Last Edit: September 02, 2017, 02:38:16 PM by MisterB »

dougan78

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #110 on: September 02, 2017, 03:09:00 PM »
Yeah mine was like that then I removed the default stuff out of menu.txt and put Atari 2600 only in there and it displayed my stuff with out videos.  I think I may need to work with Pieter on a separate thread to fix if you have the same issue.  Thanks for checking it out.  Just looking to make it as accessible as possible.
« Last Edit: September 02, 2017, 03:13:09 PM by dougan78 »

dougan78

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #111 on: September 02, 2017, 03:14:18 PM »
The log file you attached looks good.  No indications that the install failed.

Can you run which retrofe from the command line?
Output should be /usr/bin/retrofe

You can also look for that file directly and try to run it.  Let me know what you find.

Yeah it is there so I was over thinking it.  I should be able to launch retrofe from anywhere if it is there?  or it should have copied to the retrofe folder in configs?

MisterB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #112 on: September 03, 2017, 02:46:04 PM »
Yes, you should be able to launch it from anywhere after installing with my script.  If you want RetroPie to automatically boot into it, you can edit the configs/all/autostart.sh script from the Samba share and replace 'emulationstation' with 'retrofe'.

dougan78

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #113 on: September 06, 2017, 03:15:03 AM »
Thank you for that.  So far I have tested atari 7800 and works great.  Launcher, launches games. SIngle controller works fine.  What else do I need to test for you?

MisterB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pi3 image
« Reply #114 on: September 07, 2017, 12:55:15 PM »
I don't have any specific testing needs if you've been able to validate that RetroFE is behaving similar to how it does on other platforms.  However, I'd be interested in any feedback on the usability / setup process.  I tried to keep the RetroFE configuration requirements minimal while integrating as seamlessly into RetroPie as possible.  If there is anything that could be improved, please let me know.