Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - macattack222

Pages: [1]
1
General Discussion & Help / Re: Project 64 command line
« on: August 28, 2019, 09:08:19 AM »
Right it shouldn't be a big deal...cause me a ton of headaches today but oh well lol.

2
General Discussion & Help / Re: Project 64 command line
« on: August 27, 2019, 09:10:27 PM »
In case anyone comes across this and needs help with something similar, I was updating another computer and had a similar issues (I guess because I didn't copy my launcher after I made changes).

It turns out that my issue was I was using forward slashes (/) instead of backslashes (\)

I don't know why I always default to forward slashes but as long as it works. Maybe thats a well known thing with Retrofe but hopefully it can inform someone else.

3
General Discussion & Help / Re: Project 64 command line
« on: August 19, 2019, 08:55:30 AM »
I'm using 2.3 of PJ64. It looks like alot of front ends have two different scripts depending on the versions so you are correct about that.

I toyed with it for a bit and it started to work. So I'm thrilled with that.
I'm not sure why it ended up being so challenging cause actually it seems like it doesn't require anything special. So I feel bad like I wasted your guys' time. The only thing I can think is that I had PJ64.exe in the config file to be portable. For some reason when I typed out the whole path for it, it starting working. However the portable setting seems to work fine for ePSXe, Mame, and retroach as well.  So maybe it was another typo that I had in there originally, but I feel pretty dumb about the whole thing. Either way I think I have every stand alone emulator working properly now so the videos I make will hopefully help some other folks.

Thanks again!

4
General Discussion & Help / Re: Project 64 command line
« on: August 18, 2019, 10:42:48 PM »
I gave that a shot, but it's still "Failed to launch" in the log. I 'll keep playing with it in the meantime.

5
General Discussion & Help / Re: Project 64 command line
« on: August 18, 2019, 10:12:33 PM »
Thanks for such a fast reply Pieter. I had a little typo in the first post but I my launcher looks like this

executable = emulators\Project 64\Project64.exe
arguments = "%ITEM_FILEPATH%"


I have been trying to sort this out for some time and since my original post I didn't think to look at the FAQ on the Project 64 site. I feel like this is the issue.

The command line sent to Project64 by the frontend must be right. Project64 puts its own quotes around the path and filename, so even for long filenames with spaces you don't add quotes (this is unlike most emulators, unfortunately).

e.g.
Project64.exe C:\Some path\some folder\some rom.v64 - OK, PJ64 will load this ROM
Project64.exe "C:\Some path\some folder\some rom.v64" - NOT OK, you'll get a Cannot load "file" error or similar.


I'm not sure if you know a work around for this.

6
General Discussion & Help / Project 64 command line
« on: August 18, 2019, 09:48:12 PM »
Hey Guys,

I'm putting together some tutorial videos and I'm trying to cover some of the emulators that aren't in the default RetroFe install. I know there is some debate amongst users that Mupen64 is better, but I personally find that Project 64 is better on lower end machines.

I can't figure out the command line however. I was looking at the settings in Launchbox and it seems like it just has their equivalent to "%ITEM_FILE%" But it doesn't seem to like that. I attached the log, but I'm curious if anyone uses PJ64 with retroFE and if they have any guidance.

Thanks

7
Off Topic / What game did RetroFE introduce you to...
« on: August 18, 2019, 09:27:30 PM »
One of the great things about having tons of retro games is discovering classics you didn't even knew existed. Shatterhand on the NES is one of those games for me. I wish I would have played it back in the day, but I love the music and it's gameplay.

8
Off Topic / Re: Windows 10: PS3 or PS4 controller?
« on: August 18, 2019, 09:19:24 PM »
I know this is a bit of an old topic, and maybe it was just my luck, but I had all kinds of weird random issues with DS4. One thing that I recommend to people is using a mayflash or bitdo adapter. You just sync it and you're done and you can even use them on the switch.  It works great in case people out there don't want to mess with the software.

9
General Discussion & Help / Re: ePSXe trouble (and other quirks)
« on: August 16, 2019, 09:51:46 PM »
Thank you for clearing that up for me! It's incredible how one correction can fix it so fast.  Truth be told, I didn't have a great understanding of how the settings and launcher worked together. I'm planning on doing a series of Youtube tutorials as well so I'll make sure to emphasize things like these.

10
General Discussion & Help / Re: ePSXe trouble (and other quirks)
« on: August 16, 2019, 06:27:04 PM »
Thanks for the response. I attached the Espxe path as well. It looks correct to me, but a second set of eyes can always help.

11
General Discussion & Help / ePSXe trouble (and other quirks)
« on: August 16, 2019, 09:36:05 AM »
Hey guys,

I've been using RetroFe for some time, but never had luck with ePSXe. I just enjoy the visual quality more than reloaded in retroarch.

For some reason I can't get this working. Perhaps it's easier to copy and paste everything here so I can get some advice. The big thing is retroFE can't seem to find the executable and I'm totally confused. I know the path is correct.

(from my log)
[2019-08-16 01:22:42] [INFO] [Menu] Found: "C:\RetroFE original\collections\Sony Playstation\menu.txt"
[2019-08-16 01:22:43] [INFO] [RetroFE] Updating lastplayed playlist
[2019-08-16 01:22:43] [ERROR] [Launcher] Failed to find launcher executable (launcher: EPSXE executable: )
[2019-08-16 01:22:43] [DEBUG] [Page] Allocating graphics memory
[2019-08-16 01:22:44] [DEBUG] [Page] Allocate graphics memory complete
[2019-08-16 01:22:48] [INFO] [RetroFE] Updating lastplayed playlist
[2019-08-16 01:22:48] [ERROR] [Launcher] Failed to find launcher executable (launcher: EPSXE executable: )
[2019-08-16 01:22:48] [DEBUG] [Page] Allocating graphics memory
[2019-08-16 01:22:48] [DEBUG] [Page] Allocate graphics memory complete

(from settings)
list.path = collections\Sony Playstation\roms
list.includeMissingItems = false
list.extensions = iso,cue
list.menuSort = yes

launcher = ePSXe
#metadata.type = Sony Playstation

(launcher)
executable = C:\RetroFE original\emulators\ePSXe\ePSXe.exe
arguments = -loadbin "%ITEM_FILEPATH%" -nogui

Any advice would be greatly appreciated.

Thanks!

Pages: [1]